این همه عجله برای چیست؟؟؟
12 اسفند ماه سال 1390، روز برگزاری نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و سال ۹۲ یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری است. معمولا در فرآیند انتخابات، تبلیغات از اهمیت خاصی برای هدایت افکار عمومی برخوردار است. اما تبلیغات نیز از قواعد و چهارچوب خاصی تبعیت میکند و هر اقدامی را نمیتوان به اسم تبلیغات برای اهداف موردنظر بهکار گرفت.
بهطور کلی در استراتژی تبلیغاتی سه اصل همواره مد نظر است: اول اینکه باید طرفداران و هواداران را در جایگاه خود حفظ کرد. دوم اینکه بیطرفان را بهسمت خود جذب کرد و سوم اینکه مخالفان را در مواضع خود نگهداشت تا مانعتراشی نکرده و در رقابت برای جذب بیطرفان، در انفعال قرار گیرند. نگاهی هر چند گذرا به تحرکات سیاسی در فضای کنونی کشور، بهگونهای بیانگر ورود زود هنگام رقبا به عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری است. در این روزها یکی از سئوالهای مهم جامعه ایرانی، این است که آغاز تبلیغات برای انتخابات هایی که تقریبابه ترتیب یک سال و دو سال به برگزاری آن باقی مانده، چه تبعاتی خواهد داشت؟
در پاسخ به این پرسش، خوب است به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار جمعى از دانشآموزان و دانشجویان در 13 آبان 1387، هفت ماه پیش از انتخابات ریاستجمهوری 1388، توجه کنیم: «بعضى از افراد از حالا مسائل انتخابات را شروع کردند؛ با اینکه هنوز خیلى هم مانده، عجله کردند. این مسائل انتخاباتى خیلى مهم است و اهمیتش در نزدیک انتخابات، از جهت حضور در عرصه انتخابات است؛ اما اهمیت امروزش از جهت مشغول کردن افراد به یکدیگر، گلاویز شدن با هم، بدگویى کردن از هم دیگر و منصرف کردن ذهنها از مسائل اصلى است. مراقب باشید!»
عدم توجه سیاستمداران به این سخنان، باعث بروز مسائلی شد که همگی در یکی دو سال گذشته شاهد آن بودیم و زیانهای آن را در جامعه خود بهخوبی احساس کردیم. از این روی باید از تجربه انتخابات گذشته درس گرفت و در شرایطی که جامعه ایرانی نیاز به آرامش و توجه ویژه به تحولات منطقهای دارد، از ورود زودهنگام به رقابتهای انتخاباتی پرهیز کرد.
فضای سیاسی کشور متأثر از فعالیت غیرقانونی و حرمتشکنانه فتنهگران، بعد از انتخابات ریاستجمهوری اخیر، هنوز غبارآلود است. تبلیغات مسموم خارجی، فعل و انفعالات و اقدامات هدفمند پیادهنظام داخلی دشمنان، هنوز جاری است. هرچند که ماهیت فتنهگران و حامیان آنها، روشن شده است، اما با تبلیغات زودهنگام انتخاباتی دوباره این فضا در هم تنیده خواهد شد و راه برونرفت از این شرایط به آسانی ممکن نخواهد بود
سال 1390 از سوی رهبر معظم انقلاب، بهنام سال «جهاد اقتصادی» نام گذاری شده است. در کنه و ذات این نامگذاری، تحول، حرکت و جهش نهفته است. برای چنین حرکت جهادی نیاز به رفع هرگونه مانعی است که میتواند مسیر حرکت را کُند یا آن را از حرکت بازدارد. از سوی دیگر طرحها و برنامههای زیادی در مجلس و دولت و سایر نهادهای مهم و تأثیرگذار بر روی میز وجود دارد که باید آنها را عملیاتی کرد. بیتردید آغاز زودهنگام رقابتهای انتخاباتی درست در خلاف چنین مسیری است
در حالیکه هنوزتقریبا یک سال به برگزاری نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ودو سال به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، و همچنین مردم در حال تجربه اقتصادی جدیدی با هدفمند شدن یارانهها هستند، تبلیغات زودهنگام انتخاباتی و آرایش جدید سیاسی در فضایی که هنوز ذهن مردم آمادگی آن را ندارد، تنها زمینه را برای شکلگیری تنشهای تازه اجتماعی مساعد میکند.
امید است کسانی که دم از بصیرت می زنند این مسئله درک کرده و بر اساس سیاست های صحیح جلو رفته تا به کشور کمترین آسیب وارد نشود
روز مادر مبارک